Fernisering i Pakhuset

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

Fernisering: Fernisering for 3 og 4 klasser, i pakhuset.

Af: Sune Mellemgaard
Sune.mell@icloud.com
Af: Carl Emil Thunbo
carlect@hotmail.com
Ferniseringen i Pakhuset i eftermiddags med den smukke kunst lavet af Anna Jacobina Jacobsen.

Hele ferniseringen startede med at alle børnene kom ind i lokalet. Børnene blev modtaget med glæde og et team der var klart til fernisering. Jesper Bertelsen startede ud med at byde velkommen. Børnene fik hver især en lakrids stang og saftevand. Han fortalte at bogen var en billedbog. Der er nemlig kun et enkelt ord i hele bogen og det er ”ø”. Jesper havde forberedt en lille sang hvor børnene skulle deles op i tre grupper og synge i kor. Sangen Mester Jakob blev nynnet med bogstavet.

”Man kan faktisk sagtens lave bøger selvom man ikke kan skrive”
– Forfatter og tegner Anna Jacobina.

Anna fortæller om sin udstilling og hvordan hele arrangementet er blevet stablet på benene. Anna fortæller, at det var den lille hav-frue, som satte det hele i gang. Hun havde tegnet en enkelt havfrue og så flere og flere og til sidst havde hun en billedbog med en masse flotte tegninger. Hun fortæller også at billedbøger
kan noget helt specielt som en bog med tekst ikke kan. I en tekst for man fortalt hvordan historien er opbygget og hvad der sker. I en billedbog er det kun fantasien og dig selv der sætter grænser.

Ø udstilling

Jesper Bertelsen der fortæller om udstillingen: (Kilde og fotograf – Carl Emil Thunbo)

Selve udstillingen.

Selve udstillingen er lavet rigtigt flot. Mange af Annas tegninger hænger rundt omkring, nogen af tingene på billederne er der lavet modeller af. Børnene får selv lov til at lege havfruer da der er lavet blå udsmykkede kostumer de kan tage på og rigtigt leve sig ind i rollen som havfrue.

“Fakta boks” om Anna Jacobina Jacobsen:
Anna Jacobina Jacobsen er uddannet illustrator fra Danmarks designskole. Hun har gennem mange år arbejdet selvstændigt som illustrator. Samtidig har hun undervist både voksne og børn i diverse illustrationsteknikker, i at fortælle historier med billeder og i klassisk iagttagelsestegning.

 

%d bloggers like this: