Mette Finderup

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

 
Af Alexander og Mikkel 9.A 4/11/19

 
På Nykøbing skole i Odsherred skal 6.C afsted til Pakhuset, Nykøbing Sjælland, hvor de skal høre forfatteren Mette Finderup holde foredrag om hendes forfatterskab, hvor hun vil snakke lidt om Bl.a. gyser, humoristiske bøger til børn, fantasy og meget mere.

Uskrevne blade
6.cs lærer siger at de hverken har læst eller arbejdet med nogen af Mette Finderups bøger og at de tager til foredrag som uskrevne blade.

Mette F

”Jeg har altid været glad for dansk men følte ikke jeg var god nok”-Mette Finderup

Mette fortalte om hvordan hun altid har været glad for at skrive. Hun var den bedste i hendes klasse, og når klassen skulle aflevere stil, fik hun at vide at hun maks. måtte fylde et helt kladdehæfte når resten af klassen kun skulle skrive 4 A4 sider; fordi hun altid blev revet med og levede sig ind i den historie, hun skrev. Efterhånden som hun blev ældre, syntes hun mere og mere. om ideen om at udgive sin første bog, men følte længe at hun ikke var god nok. Med tiden fik hun dog mere og mere selvtillid.

Foredraget

Mette Finderup starter hendes foredrag ud med at ville vide noget om de børn som er tilstede. Hun spørger bl.a., om de nogensinde har læst en bog, som de synes var spændende. For at finde ud af om hun overhovedet har en chance for at fange børnenes opmærksomhed og hun ender faktisk med at få børnene til at grine. Hun fortæller så om hendes bøger og den proces hun har været igennem som forfatter, og at hun som barn ikke følte sig god nok men stadig endte med at blive en forfatter som faktisk kan leve af det.

Fakta om Mette Finderup
• Mette er født 14 juli 1968 og er 51 år gammel
• Mette skriver primært 2 forskellige genrer, Fantasy og humoristiske bøger til unge
• Hun er født og opvokset i byen Hvornum, og uddannet i litteraturhistorie på Århus Universitet
• Den Bog Mette er mest tilfreds med er ”Den Grønne Ø”
• Hun udgav hendes første bog i 2005, og har siden udgivet ca. 70 bøger.
• Hun læser højt for sig selv for at høre om der er stavefejl eller andet galt

%d bloggers like this: