Odsherred Teater

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

 
Af Theodor og Søren 9.A

 
På Nykøbing Skole i Odsherred skal 9.C afsted til Odsherred Teater. Deres vært er den kendte komiker Valdemar Pustelnik, som tidligere har arbejdet på bl.a. det kendte danske tv show Dybvaad.

Mandag den 4. november følger vi 9.C til Odsherred teater, hvor de skal lære, hvordan man laver god standup komedie. De skal også lave skriveøvelser og oplæg.

 
Før
Allerede fra starten går det lidt galt, for tiden er nemlig blevet rykket fra kl. 13 til kl. 9, så eleverne skal skynde sig afsted. ”Jeg håber det bliver spændende, men jeg har ikke høje forventninger.” siger Mads fra 9.C.

Ankomst
Da eleverne sætter sig ind bliver de introduceret til Valdemar Pustelnik. Han forklarer, hvad det er han laver, og hvad de skal arbejde med de næste par timer.
”Hvad er sjovt?” spørger Valdemar. Svaret lyder fra én elev, at han finder ’’Pranks’’ sjove.
Valdemar forklarer, at de skal lave nogle forskellige øvelser. De begynder hurtigt at skrive med deres kuglepenne samt at grine indbyrdes. 9.C skriver en ting op som de elsker, en ting de hader, noget der er irriterende, noget trættende og endeligt, noget de er bange for. Derefter bliver de fortalt, at de skal forklare hvorfor.

standup
Sjov
Eleverne bliver fortalt, at de nu skal bytte rundt på nogle af deres svar, f.eks. hvad de elsker og hvad de er bange for. Det vil sige at de byttede rundt på deres begrundelse for at kunne lide visse ting. F.eks. ’’Jeg elsker lektier’’ og ’’Fordi det gør mig glad’’. (Hvis man nu ikke kan lide lektier)

Senere skal eleverne fortælle en historie om en af de ting, som de har skrevet ned tidligere. De skal fortælle i 2 minutter, og en anden person ved bordet skal så forkorte den til 1 minut.
De nærmer sig en afslutning, på, hvad de selv mener, var nogle ok timer ’’Det var fint nok, men lidt tørt at skrive i hånden’’ Sagde Alexander fra 9.C. Valdemar fortæller til slut om, hvordan det er at være en standup komiker. ’’Det kan være lidt stressende, det virker som om, at det er improviseret, men det er faktisk ofte forberedt’’

%d bloggers like this: