5.b – de næste kunstnere?

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

5.b skal hen til pakhuset, hvor de skal tegne sammen med en illustrator ved navn Anna Jacobina.

Af Søren og Theodor 9.A

Den 5/11 er vi med 5.b i pakhuset, de skal lære hvordan man kan fremkalde billeder i hovedet og hvordan man udnytter dem.

Tidlig ankomst
Klassen møder 10 minutter for tidligt, så eleverne er helt oppe at køre. De bliver først stille, da Jacobina åbner døren. De bliver introduceret til noget af hendes kunst, og bliver så ledt ind til et lokale med borde, hvorpå der ligger tegneredskaber.

Foto: Prof fotograf Søren Steen Lund                          5.b tegne

Illustrationer
Anna Jacobina forklarer, at eleverne nu skal forsøge at lave deres egen illustration, ud fra hvad hun siger. Eleverne lukker øjnene, og bliver fortalt et hurtigt afsnit af en historie. De bliver fortalt om et let-overvægtigt væsen som kigger ud af et vindue.
5.B går straks i gang med at tegne. De tegner mennesker, dyr, monstre og alt, hvad deres hjerner kommer til at fortolke afsnittet til. Nogle griner, men de er alle fokuserede.
Anna Jacobina fortæller næste del af historien til eleverne.
Foto: Prof fotograf Søren Steen Lund 5.B går i gang igen, og begynder hurtigt at tegne igen. Fortolkningerne er meget forskellige, da denne ting kan være alting, så længe du har fantasien til det.
Anna Jacobina fortæller eleverne, at de skal tegne en tredje og sidste ting. Hun fortæller om et væsen der kigger ind i øjnene på et andet. Det ene af væsenerne skal være væsenet som de tegnede tidligere under 1. oplæsning.
Organiseret kaos
Igen går eleverne i gang med entusiasme, men virker lidt mindre organiserede. Der bliver råbt og grinet, men vigtigt af alt, tegnet.

’’Det er en øvelse til hvordan du kan bruge din fantasi til at tegne billeder’’ Svarer Jacobina, da vi spørger hende om hvad øvelsen handler om.
5.B virker til at være ved højt humør da de går derfra, og de får da også lov til at lege lidt, hvis de er færdige med at tegne.

%d bloggers like this: