En spændende dag med 6.B til litteraturfestivalen

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

6.B har i dag arbejdet med skytsengle, de har med læren Betina Harms læst en novelle ved navn ”Englen”. De havde også en længere snak om hvad en engel er, hvad en engel kan og om satan egentlig er en engel.

 
Af: Viktoria Elisabeth Pedersen & Mikkeline Viekær Olsen.

Novellen Englen
Efter 6.B havde fået læst novellen ”Englen” op, havde de en lang snak om engle. De skulle nu tegne deres egen skytsengel. De behøves ikke ligne en decideret engel, men de kunne være alt fra et træ til en engel. Nogle få synes at det var sjovt og spændende, men de fleste syntes at det var ret kedeligt, og ikke så spændende.

engle

Billede af skytsengle som eleverne har tegnet. Foto: Mikkeline Viekær Olsen

Engle er en vigtig ting
Betina Harms som er lærer for 6.B, synes at
engle er en vigtig del af vores liv, og det er en god ting at snakke om noget smukt, og noget som bringer lys, glæde og lykke til nogle mennesker. Det kan også være sjovt at male sin egen engel. Ud over det nærmere vi os også julen. Betina synes at eleverne har arbejdet godt. De har været søde og lyttende. Hun synes at det har været et godt forløb, for eleverne. Fordi at det er godt at der er blevet sat fokus lige præcis på litteratur, da der i dag ikke er mange unge der sætter sig ned og læser en bog fortæller Betina.
Betina skal på torsdag med 7.B lave noget med samme koncept, men mere udvidet.

Det synes børnene
Freja Sofie Pedersen synes at det var lidt kedeligt især da læreren læste novellen, da den var lidt langtrukken. Emma Sofia Manhart, Marie Nielsen og Frederikke lyng Larsen synes at det ikke var spændende og meget kedeligt.

Fakta om engle:

  • En skytsengel er en engel som skal beskytte og guide en person, en gruppe, en tro eller et land.
  • En engel bruges i kristendommen som budbringer mellem Gud og mennesket.
  • Troen islam har fire ærkeengle Gabriel, Michael, Israfil & Izrali.
  • Satan har været en del af den himmelske verden men er nu blevet udelukket derfra. Man siger han er en falden engel.
%d bloggers like this: