Hemmelige steder med Doktor Props pruttepulver

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

Skrevet af: Kasper Andersen, Marcus Kielkowski og Frederik Jensen.

Vi var på besøg på et hemmeligt sted hos en bilforhandler i Asnæs, hvor en 3. klasse kom for at få en historie. Her er vores oplevelser med ”Doktor Props pruttepulver”og 3. klasse.

pruttepulver

Vi kommer ind i bilforhandleren, mødes med oplæseren og hilser pænt. 3. klassen kommer ind ad døren og sætter sig på gulvet, og oplæseren fortæller lidt om, hvordan det kommer til at foregå. Hun begynder at læse op ad en bog som hedder ”Doktor props pruttepulver” og forfatteren er nordmand og hedder Jo Nesbø. Hun læser flot op, hun får børnene med ind under emner i historien som fx mobning og om hvordan klassen er. Men hun springer meget i historien fra side til side. Børnene lytter godt efter og er ret stille. Hvis oplæseren fortæller eller spørger om nogle ting, rækker de flittigt hånden op i vejret og venter på, at de bliver taget. Man kunne se på børnene, at de var interesserede. Man kunne se på børnene, at når hun havde læst et stykke tid, blev de lidt mere ukoncentrerede, men de sagde ikke et ord alligevel. Det tog ca. 30-45 minutter.

oplæser
Interview med oplæser.
hvordan hørte du om at du kunne blive oplæser?
Jeg hørte om arrangementet gennem chefen i læse- og litteraturfestivalen. Jeg kender ham personligt, og så spurgte han mig, om jeg ville deltage som oplæser.
Har du været oplæser flere gange eller er det første gang?
Det er første gang, jeg prøver at være oplæser, men jeg rigtig gerne gøre det igen. Jeg håber da på, at få muligheden igen.
Hvorfor valgte du at være oplæser?
Jeg har altid interesseret mig for skolen og at læse. Så da jeg fik muligheden, var det oplagt, at jeg skulle tage af sted og deltage.

%d bloggers like this: