Livet på museet

De manglende informationer tirsdag den 5. november, gav udfordringer for personalet, men ikke noget, som de ikke kunne klare.

Sarah Zarp og Mathilde Alfast Rasmussen Email: mathilde.alfast@gmail.com og sarahzarp@gmail.com

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

Uge 45 forgik litteratur- og læsefestivalen for børn og unge i Odsherred 2019.

Onsdag den 6. november blev Asnæs’ 2. klasse, taget godt imod af Ida fra Odsherreds kunstmuseum. Hun var klar på at vise 2. klasse livet på kunstmuseumet.
Børge bakkeballade:
Børge var hovedrollen i hele arrangementet ”skygger i skoven og trolde på spil”. Børge blev præsenteret som den glade og venlige trold af Ida.

5 små troldebørn

Rundvisningen:
Ida lagde ud med at for-tælle lidt om Børge og alle hans fætre, som bor på kunstmuseumet, hvorefter hun ledte børnene til et mørkt lokale, hvorpå hun ellers startede oplæsningen af bogen ”5 Små Troldebørn” af Halfdan Rasmussen. Ida og Børge Bakkeballade havde dog forberedt et kort skyggeteater under oplæsning af bogen. Det vækkede interesse i børnene.
Museumsslangen:
Efter oplæsningen blev de små børn ført rundt via den såkaldte museumsslange. Det forgik ved, at børnene blev sat på række to og to med Ida forrest, som slangehovedet. Dette hjælpemiddel hjalp børnene til at forstå, at det kun er Ida, der skulle snakke. Slangen viste børnene vej til Børges fætre og alle de unikke malerier af Odsherreds malerne.

museumslange
Foto: Sarah Zarp. På billedet ser man, børnene gå i museumsslangen.
Der hvor fantasien blev sluppet løs:
Efter fortællingerne af troldene på museumet, blev fantasien sluppet løs, da børnene skulle visualisere deres opfattelse af troldene. Børnene fik et udprintet maleri af Karl Bovin, som de skulle dekorere med trolde og fantasi. Herefter blev deres mesterværker præsenteret for hinanden.

troldelandskaber

Foto: Sarah Zarp. På billedet ser man, børnene være kreative med deres ’troldelandskab’.

”Super unikke og fantasi-fulde tegninger, som blev skabt. Jeg er virkelig lettet og glad for, at det gik, som det skulle, nu da det var min første gang,” sagde Ida.

Ideen med forløbet var at aktivere de små både med sanser og fantasi inde for kunsten.

Fakta om Halfdan Rasmussen

Født: 29. januar 1915

Død: 2. marts 2002

Han er en kendt og populær digter (børnerim).

1958 vandt han ”De Gyldne Laurbær” for digtsamlingen Torso

%d bloggers like this: