Dagplejen på teatertur

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

Lavet af Theodor og Søren 9.A

Dagplejen skal se teater i Pakhuset. De skal se Dorthe og Rasmus opføre et børneteater show med billedbog, bolde, en falsk sommerfugl og en masse sæbebobler.

Onsdag den 6. november tager vi med dagplejen til Pakhuset, hvor vi skal se et teaterstykke, som er tilegnet børn på deres alder.

Ankomst 
Dagplejen ankommer et lille stykke tid før os, og humøret er allerede højt. Flere af børnene går ind og leger i lejerummet på biblioteket. Samtidig underholder dagplejerne børnene, og vi går ind imod teaterstykket, hvor der bliver spillet bas.

Starten
Teaterstykket starter med billedbogen hvori man ser en by, og Dorthe synger lidt imens Rasmus spiller bas. På næste side ser man en lille pige vinke. Børnene vinker tilbage og det samme gør Dorthe og Rasmus, som har organiseret teaterstykket.

teater

Stykket
Forestillingen omhandler en pige, som går rundt i naturen. Hun er animeret i billedbogen, og billederne popper stadigvæk ud, hvilket giver forestillingen et unikt look. Forestillingen er interaktiv, og meget af stykket foregår ved f.eks. at børnene siger ’’Den er lige der’’ eller ’’Åh nej’’.

Stykket er MEGET børnevenligt, og giver børnene meget tid til at være børn. De leger med bolde, peger efter sommerfugle og danser igennem hele forestillingen. Børn er jo meget energiske, så der bliver både grædt, skreget og grinet under stykket.

Slutning 
Forestillingen slutter med, at pigen finder en bold, og der bliver smidt bolde ud til alle børnene. Børnene er ellevilde og leger rundt med dem, inden de skal aflevere dem. Til sidst kommer pigen hjem igen, og til den tid er det aften. Dorthe og Rasmus spiller endnu en sang, som er dedikeret til månen, og aften generelt.

Vi slutter af med at interviewe Dorthe, som fortæller lidt om, hvorfor hun vælger at optræde foran de her aldersgrupper.

’’For de helt små er det fordi, man aldrig ved, hvad der hænder’’ De små gør jo ofte forestillingen sjovere, eller i hvert fald mere interessant. Hun fortæller videre: ’’Det er video generelt der interesserer os’’. Børneteater som det her var jo ikke tilgængeligt for et par år siden. Og video var overhovedet ikke integreret i teaterforestillinger i samme grad som nu.

%d bloggers like this: