Sandra Schwartz på besøg i 6.C

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

6.C har haft forfattere, Sandra Schwartz på besøg, som har vist dem tre forskellige gerningssteder, og fortalt om, hvordan man kan finde frem til gerningsmanden ved hjælp af diverse. Derefter fortalte hun om, hvordan man skriver den bedste krimi.

Lavet af Alexander og Mikkel 05/11/19

Gerningssted og spor

Børnene i 6.c har besøgt forskellige gerningssteder rundt omkring på Nykøbing skole. De var opdelt i tre grupper, som bessøgte ét gerningssted hver. De ble sat til at prøve at finde spor og finde frem til gerningsmanden og hans motiv.

Afsløret

Gruppen der var på gerningsstedet i sløjd, fandt frem til at gerningsmanden var en indbrudstyv, som var brudt ind i en villa og havde udøvet vold mod en 82 årig mand, og taget diverse smykker og andre ting af værdi. De fandt også en pose kokain på gerningsstedet som gerningsmanden må have tabt. Eleverne mente at mandens motiv var fattigdom. 

fremlæggelse

Fremlæggelse

De forskellige grupper fremlagde hver især om deres gerningssted, deres spor og til sidst deres bud på hvem de mente gerningsmanden var, hvad motivet kunne være og hvordan det var sket.

Starten på en god bog

Børnene skulle nu prøve at skrive indledningen på en krimi ud fra det de havde arbejdet med tidligere på dagen. De skulle lave flere spændende indledninger for at finde den bedste indledning, som de allerhelst vil skrive videre på senere.

Da vi forlod klassen skulle de til at skrive videre på deres starttekst og uddybe gerningsmandens handlinger ned til den mindste detalje, og skrive en dialog mellem offeret og gerningsmanden.

Fakta om forfatter Sandra SchwartzSandra

  • Sandra blev født i 1979 og er i dag 40 år gammel

 

  • Sandra er en Dansk forfatter som primært skriver bøger til børn.

 

  • Sandra bor i Valby med sin mand og 2 børn
%d bloggers like this: