4.a fra Fårevejle skole på besøg i Knud Rasmussens hus

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

Den 06-11-2019 var 4.a fra Fårevejle på besøg i Knud Rasmussens hus, hvor de hørte om Knud Rasmussens historie og hans liv.

Mathias Møller Jensen – Matmj04@gmail.com, Mikkel Holst Larsen – Mikkel.holst.larsen@gmail.com, Anton Hudtloff Carlsen – Anton.carlsen@yahoo.dk                                                                 

Klokken 08:00 stod 4.a klar, til at tage til Hundested og lære om Knud Rasmussen, og historien bag hans hus. 4.a stod på Nykøbing-Holbæk toget klokken 8:28, og ankom til Nykøbing klokken 9:00. Klokken 9:20 blev de hentet af den lokale bus, og blev kørt direkte til Rørvig havn.

færgen indefra.jpg

Da 4.a gik ud af bussen, så de Rørvig-Hundested færgen lægge til, de kom hurtigt ombord på færgen, og blev mødt af en historiefortæller, som selv havde oplevet Grønland og landets kultur.

Da 4.a ankom til Hundested, gik de på en begroet stig, som gik op ad bakke, for at komme til Knud Rasmussens hus. Da de ankom til huset, blev de taget godt imod af huset/museets medarbejdere, og fik en rundvisning i huset. Da rundvisningen var færdigt, fik de en historie, om Knud Rasmussens barndom, og om hans opvækst. De sad pænt, stille og lyttede efter, mens en medarbejder fortalte om Knud.

udsigten fra Hundested

Turen vendte hjem ad, og 4.a gik glade fra Knuds gamle ejendom. Da de ankom til havnen, lagde færgen til, og 4.a gik ombord. Vi spurgte 2 elever fra 4.a om, hvad de syntes om turen og om Knuds historie, de udtalte sig, ”det har været en fin tur og Knud Rasmussen virker til at være en spændende mand.”

%d bloggers like this: