BookTrailerkonkurrence

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

Af Søren og Theodor

klasserne fra skolerne i Odsherred har brugt de sidste par uger på at læse en bog, og så lave en booktrailer til den. I dag har 8. klasserne været i Vig bio og fået deres trailer bedømt.

Den 7/11 er vi fulgt med 8.b og 8.c fra Nykøbing skole, de skulle nemlig ned til biografen i Vig for at se deres booktrailere, som de har lavet i grupper.

Biograftur
Vi møder 8.c og deres lærer Jeannette uden for deres klasse kl 8:40. vi går så ned til Nykøbing station, og venter på det tog der kører kl. 9:00

Ventetiden
Vi kommer ind i forsalen kl 9:40, og vi venter der i noget tid. Lidt senere komme Jeannette sammen med resten af 8.c og 8.b. Klasserne fra de andre skoler som er Asnæs, Højby og Nr. Asmindrup er ret sent på den. Dørene til biografsalen bliver åbnet kl 9:55, og der er en lang kø for at komme ind

Konkurrencen
Der bliver igen talt højlydt efter at alle har sat sig ned, dette bliver dog hurtigt afbrudt efter at Janne, der styrer konkurrencen klapper 3 gange. Janne forklarer at man ikke må spise eller drikke i salen, og at der er 19 trailere de skal se.

booktrailer

 Booktrailere
Alle trailere er meget forskellige, ligesom de bøger de er baseret på. Bøgerne trailerne er lavet over, er alt fra Harry Potter til Find Holger. Nogle af trailerne er lavet med voice-over andre er ikke. Man kan også se at nogle har taget det lidt mere seriøst end andre.

En stor del af filmene handlede om stofmisbrug, dog var der én film, som handlede om en flok drenge, der kørte rundt på deres knallert og legede. ”Det var mega fedt at filme delen, hvor vi kørte på knallert” sagde Mikkel fra 8.b i Nykøbing.

Der var dog desværre lidt tekniske problemer 3 af filmene kunne ikke afspilles, og en af filmene stoppede efter 10 sekunder.

Find Vinderen
Book traileren der kom på en 1. pladsen var lidt en overraskelse for alle, det var nemlig en booktrailer om ”Find Holger”. Gruppen var ikke selv sikker på, at de kunne vinde, men det gjorde de. De gik op til dommerne og fik at vide, hvad der var godt ved deres book trailer. Blandt andet at det var en sjov måde, at den var filmet på. Gevinsten var en biografbillet til hele klassen.

Det var ikke alle der var helt enige med dommerne ”Det var helt klart den forkerte der vandt” blev der sagt uden for biografen, men andre var bare glade for at have deltaget i konkurrencen

%d bloggers like this: