Færgeruten Rørvig-Hundested

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

Færgeruten, der går fra Rørvig til Hundested og tilbage igen, har sejlet siden d. 16. maj 1917, det svarer til over 102 år. Man har faktisk ikke kunne finde den præcise dato, men man har altid holdt jubilæum den 16. maj, så det bliver man ved med.

af Anton Hudtloff Carlsen – Anton.carlsen@yahoo.dk, Mathias Møller Jensen – Matmj04@gmail.com, Mikkel Holst Larsen – Mikkel.holst.larsen@gmail.com

Faste afgangstider

Der var to grunde til, at der kom faste afgangstider, den ene grunde var, at der var tre brødre fra en Nielsen familie, der var i gang med at lave sommerhusgrunde nord fra Rørvig, så at sommerhusgæsterne kunne sejle fra Rørvig og komme hurtigt hen til deres sommerhuse. Den anden grund var, at der blev bygget en jernbane i 1916, som kørte fra Hillerød til Hundested.

færgen

Billede af Anton Hudtloff Carlsen. Billedet er af færgen ”Isefjord.”

Færger

Den første færge, der blev lavet, var en passagermotorbåd, der hed Korshage. Den var 18 meter lang, 4,5 meter bred, 40 H.K og kan rumme hele 140 passagerer.

Vi er 4 drenge, der var på tur den 6. november 2019, og vi sejledemed færgen, ”Isefjord.”

 

            Fakta

·         Færgen sejler i ca. 25 minutter

·         Færgen sejler hvert 30 minut

·         Færgen ”Isefjord”, der sejler den dag i dag, Blev sat i havnen i år 2013

·         Pris for en voksen er 56 kr.

·         Pris for et barn er 26 kr.

·         Pris for personbil er 20 kr.

 

 

%d bloggers like this: