Foredrag i Pakhuset

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

Af Victor Pedersen & Thomas Gideon

En repræsentant for pakhuset kommer ud og får folk til at sætte sig, herefter præsentere Mette Vedsø sig selv for publikum. Hun forklarer omkring ungdommens forhold til bøger, og hvordan hun prøver at ændre på det, ved at få de unge til at læse mere. Hun viser hvor hun studerede inden hun blev forfatter, og hvilke præmier hun har vundet i løbet af sin karriere. Hun synes, at det er det fedeste job at være forfatter og styre hvordan historien ender helt selv, hun forklarede også omkring, at hun var den elev, der afleverede en kæmpe stil til læren, som læreren kunne bruge lang tid på at læse og rette den igennem. Mod slutningen snakker Mette om 3 af sine bøger, som er lidt i samme familie, da de alle tager et kig ind i unges problematikker.

mette vedsø i pak

Publikum

Under foredraget er der flere af eleverne, som har svært ved at sidde stille. Selvom det er nogle spændende bøger Mette læser op fra, bliver det måske alligevel lidt for langtrukkent for de tilstedeværende.

For de opmærksomme elever var der alligevel lidt information at hente.

”Børn skal se bøger lidt ligesom grøntsager og iPhones som dessert” Citat af: Mette Vedsø

Fakta om Mette Vedsø
Født og opvokset hovedsagligt i Vejle
Hvor hun bor nu: Charlottelund
Født: 20. Maj 1968
Debut bog: Kærlighedskødboller (2011)
Priser hun har vundet: Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger, 2017.
Nordisk Råds Barne- og Ungdomslitteraturpris, 2018.
Seneste udgivet bog: Når hjertet er en elpisker. (2019)
Hendes inspirationer til at blive forfatter: Kim Fupz, Astrid Lindgren og Naja Marie Aidt.

%d bloggers like this: