Knud Rasmussens smukke hus Nord i Hundested

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

Anton Carlsen/Anton.carlsen@yahoo.dk, Mikkel Larsen/Mikkel.holst.Larsen@gmail.com, Mathias Jensen/Matmj04@gmail.com

Et smukt liggende hus i skanseområdet, den nordøstlige del af Hundested. En attraktion, som tiltrækker turister i store mængder. Den største attraktion i hele Hundested, som fungerede som et sommerhus, hvor Knud kunne arbejde, der nu er et museum for den kendte polarforsker.

I sommerhuset brugte Knud ofte sin tid med at planlægge ekspeditioner, skrive manuskripter og møde andre forskere og venner.

Huset ligger placeret på en stor naturgrund i Hundesteds nordlige udkant. Huset stod færdigt i 1917 efter, at arkitekten Helgen Bojsen-Møller, fik tegnet huset i dets collagestil.

knud rasmussens hus

Fra hus til museum

Den 21. december 1933 omkom Knud Rasmussen og allerede i 1937 blev huset til et museum og mindested for den kendte Polarforsker. På grunden står der en imponerende varde som minde om Knud. Varden består af sten fra forskellige områder på Grønland.

Hærget af brand

I 2011 gik polarforskerens hus i brand, men heldigvis blev både hus og alle ejendelene reddet, men efter branden havde huset godt nok brug for en stor restauration. Restaurationen gav anledning til, at huset blev grundigt undersøgt både gulve, de udstillede genstande og meget andet blev undersøgt, og resultater gav store forandringer, alt sammen blev gjort for at skabe det samme udtryk som der var, da Knud selv boede der.

 Huset indefra

på første sal havde Knud sit arbejdsrum, hvor han planlagde ekspeditioner og skrev manuskripter, dette rum er nu blevet til et rum, hvor man kan fordybe sig i nogle af Knud Rasmussens egne tekster og nogle tekster, som er skrevet om ham. Huset er stemningsfuldt og anderledes i forhold til mange andre ældre huse.

Fakta:

Åbningstider: 11:00-16:00 hele sæsonen fra påske til efterårsferien.

Pris: 18 og under: 0,-18 og 0ver: 60,-

%d bloggers like this: