Omkring 100 elever besøgte Aksen i forbindelse med forfatter besøg

Forfatteren Mette Vedsø fortalte om sit forfatterskab

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

Flere 7- og 8 klasser fra Odsherred har været på tur til Aksen i Asnæs, hvor Mette Vedsø har været forbi og holde foredrag om sine bøger og karriere.

Aksen

Billedkilde: ofn.au.dk

Mette begyndte med at læse to kapitler op fra en af hendes store romaner. Alle elever og lærere lyttede efter. Derefter fortalte hun om sin opvækst i Vejle.

Hun fortalte om sin uddannelse som cand.scient. og hvordan det var gået fra, at hun havde fået jobbet som hendes forældre ønskede, og til at hun blev forfatter som 40-årig. Mette fortalte, at hun ikke havde den store opbakning fra hendes forældre, som egentlig ønskede, at hun forblev i medicinalbranchen.

Mette startede på en litteraturskole, hvor hun gik i 2 år, og det var det rigtige for hende. Hun startede herefter med at skrive bøger og har i dag udgivet 30 bøger.

Mette læste op fra flere af hendes mest kendte bøger, som elever og lærere nød godt af. Til sidst var der tid til spørgsmål, hvor eleverne kunne komme ud med det, de havde på hjertet.

”Bliver du inspireret af noget?” spurgte Robi fra Fårevejle skole.

”Ja, jeg bliver inspireret af mine omgivelser og af de andre bøger jeg læser” svarede Mette.

”Hvor lang tid tager det at skrive en roman og så få den udgivet?” spurgte Robi fra Fårevejle skole.

”Jeg kan bruge omkring et år, fra jeg begynder, til jeg udgiver bogen, da jeg kan gå i gang med at skrive på en ny bog, selvom jeg er godt i gang med at skrive på en anden bog”, svarede Mette. Efter disse spørgsmål gik turen tilbage på skolen for alle eleverne og deres lærere.

”Hvad syntes du om Arrangementet?”, spurgte Rico.

”Vi syntes det var kedeligt, fordi det ikke var interessant, vi syntes også det var meget langtrukkent. Vi havde forventet at det var meget sjovere. Vi syntes forfatteren var okay”, svarede Freja og Nicklas fra Fårevejle skole.

”Har i læst nogle af hendes bøger”, spurgte Rico.

”Vi har læst hendes bog Død og Citronmåne, og vi syntes den var okay”, svarede Nicklas og Freja fra Fårevejle skole.

Fakta

·         Mette Vedsø er en dansk forfatter.

·         Hun er uddannet cand.scient. i kemi og bioteknologi.

·         Bla. Skrevet bøgerne: Død og Citronmåne og To minutter i dommedag.

·         Født d. 20. maj 1968, Vejle.

Kilde: Wikipedia

%d bloggers like this: