Ungdommens Forfatter

Under festivalen dækker vores pressekorps, bestående af fire 9. klasser, forskellige begivenheder. Her er en af deres artikler:

af Victor Pedersen & Thomas Gideon

”Jeg var kun god til dansk”

I Sannes skoletid, var hun kun god til dansk, hun var ikke meget for matematik, fysik/kemi eller idræt. Det, der hjælp hende til at blive glad for at skrive var især, at hendes dansklærer sagde, at hun var god til at skrive. Hun er stadig ikke glad for matematik den dag i dag. ”Jeg kan nogle gange stadig stå og få koldsved nede i netto, når jeg skal stå og tælle mønter”, sagde Sanne under foredraget.

sanne

”Man er nødt til at opleve stedet, når man laver research”

Sanne og hendes kollega kørte til Ålborg, hvor de tog billeder af de forskellige locations, der havde en betydning i hendes bog Dig og mig ved daggry, som omhandler en ung pige ”Louise”, hvis kæreste ender med at skylde nogle penge til de forkerte. Det ender med, at de sammen begår kollektivt selvmord, og man ser så hendes forældres hverdag fra ”hendes” synsvinkel efterfølgende, uden at hun kan gøre noget andet end bare at se på. Efter gennemgangen af bogen, fortalte Sanne om, hvordan det er i virkeligheden, når man ender med at skylde penge til de forkerte.

Hendes første bog

Sanne Munk debutbog var “Nærmest hinanden”. Hun ville gerne ramme målgruppen (unge) med den her bog. Bogen kan nemlig reflektere nogle unges liv, da mange af dem har problemer i livet. Mange ældre forfattere skriver nemlig om deres ungdom, men glemmer, hvordan ungdommen egentlig er nu til dags.

 ”Har flere kasser med denne bog stående derhjemme”

Sanne Munk Jensen har skrevet mange gode bøger, som er blevet anmelderost og har solgt godt. Dog er det ikke alle bøger, der har klaret sig lige godt, fx Mig og Bette-P, som stod og samlede støv på samtlige biblioteker, for til sidst at blive taget ned. En af grundene til det gik så dårligt for denne bog var, at hun gik efter en meget snæver målgruppe. Nemlig drenge i alderen 10-13 år, som hverken læste fodboldbøger eller fantasybøger, så bogen havde fra start ikke gode odds.

Fakta

Opvokset på Skagen, flyttede i sin 20´er til København, hvor hun boede i nogen år, inden hun flyttede tilbage til Skagen

Blev student på Frederikhavns Gymnasium i 1998

Har siden 1998 læst nordisk sprog og litteratur samt medievidenskab ved Århus Universitet.

Samme skriver manuskripter til Kortfilm og arbejder som manuskripter konsulent

Hendes bog Dig og mig ved daggry bliver filmatiseret

%d bloggers like this: